FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lista za Rijeku za Rijeku kao jako prometno logističko središte Europe

Autor: dsil
RIJEKA,24. listopada 2011.(Hina) - Politička stranka Lista za Rijeku predstavila je na današnjoj konferenciji za novinstvo dio svog izbornog programa po kojem bi Rijeka trebala postati snažnim prometnim logističkim središtem za 90 milijuna stanovnika Europe.

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić istaknuo je da je Lista jedina regionalna stranka koja se dosljedno zauzima za reindustrijalizaciju i oživljavanje riječkoga prometnog smjera. Ustvrdio je da politička konkurencija, naglasivši da pritom misli na koaliciju PGS-a, liste Ljube Jurčića i još nekih stranaka, na riječima podupire reindustrijalizaciju, a u praksi se suprotstavlja širenju riječke luke. Stajališta da se Rijeka i riječka luka zadrže u sadašnjim uskim upravnim gradskim granicama zastarjeli su, proturazvojni i proturiječki, rekao je Švorinić.

Čelnici PGS-a su prošli tjedan izrazili neslaganje s nacrtom županijskoga prostornog plana u dijelu u kojem se predviđa širenje riječke luke na sjever otoka Krka.

Program Liste za Rijeku, koji se odnosi na jačanje riječkoga prometnog čvorišta, uključuje razvoj i proširenje luke, razvoj brodskih linija, osnivanje nacionalne trgovačke brodarske tvrtke sa središtem u Rijeci, izgradnju nizinske željezničke pruge, dovršetak autocesta prema Ljubljani i Trstu te uvrštenje riječke zračne luke među one s nacionalnim značenjem.

Lista za Rijeku je spremna u Hrvatskom saboru predložiti izmjene zakona po kojima bi jedinice lokalne i područne samouprave imale jednaku mogućnost odlučivanja u riječkoj lučkoj upravi kao i središnja državna vlast, naveo je Švorinić.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙