FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lista za Rijeku predstavila načela svog programa

Autor: dsil
RIJEKA,12. listopada 2011.(Hina) - Politička stranka Lista za Rijeku je danas na konferenciji za novinstvo u Rijeci predstavila osnovna načela svog izbornog programa, ističući da nude novi koncept izbora zastupnika u Hrvatski sabor koji bi se isključivo bavio pitanjima Rijeke i Riječana.

Lista za Rijeku, kazao je njen predsjednik Danko Švorinić, zalaže se za decentralizaciju. Najmanje polovica prihoda treba ostati sredinama u kojima su nastali, a barem dva ministarstava trebalo bi premjestiti u Rijeku, kazao je.

Ta se stranka zalaže za regionalizaciju, koja bi se provela ukidanjem županija i stvaranjem četiri do pet jakih regija i četiri grada s regionalnim ovlastima kojima bi država prepustila većinu sredstava i ovlasti.

Nužno je osigurati opstanak brodogradnje te donijeti zakon o gradu Rijeci kojim bi se riješio regionalni status grada, njegov odnos s općinama prstena oko grada, odnosi grada i Lučke uprave, reindustrijalizacija i osiguranje pune funkcionalnosti gospodarstva i ovdašnjeg prometnog pravca, kazao je Švorinić. Lista za Rijeku prioritetnima drži dovršetak izgradnje Sveučilišnog kampusa te Sveučilišne bolnice.

(Hina) xdsil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙