FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suradnja riječkog Sveučilišta i Berlage instituta

Autor: dsil
RIJEKA,21. listopada 2011.(Hina) - Sporazum između Sveučilišta u Rijeci i Berlage instituta iz Rotterdama, vodećeg europskog instituta za istraživanja u arhitekturi i urbanizmu te za razvoj novih modela arhitektonskih praksi, potpisan je danas u Rijeci.

Sporazum su potpisali rektor riječkog Sveučilišta Pero Lučin i direktor Berlage instituta Vedran Mimica.

Suradnjom se želi potaknuti istraživanje kroz međunarodni poslijediplomski studij koji bi se održavao u Rijeci, rekao je rektor Lučin, ističući da je ta suradnja u skladu s namjerom internacionalizacije sveučilišta te otvaranja novih smjerova razvoja. Kako bi se razvijao taj program, Sveučilište će se kandidirati za novac iz pretpristupnih europskih fondova, dodao je Lučin.

Vedran Mimica rekao je da je Berlage institut već pri utemeljenju 1990. godine istaknuo ideju da se njegovi polaznici iz zemalja istočne i srednje Europe te drugih krajeva svijeta vraćaju u matične zemlje i ondje potiču razvoj arhitekture. Na tragu te ideje i radi istraživanja arhitekture, i to fenomena razvoja grada na području Rijeke i Kvarnera, pokrenut će se i taj studij.

Očekuje se da će polaznici biti najbolji mladi arhitekti, rekao je Mimica.

Studij će biti jednogodišnji, program bi trebao početi početkom sljedeće akademske godine, a predviđeno je da se na početku upiše do 30 polaznika te da se s godinama taj broj povećava.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙