FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek i Strumica šire suradnju

Autor: vsik
OSIJEK,20. listopada, 2011.(Hina) - Grad Osijek i makedonski grad Strumica dosadašnju će dobru poslovnu i prijateljsku suradnju proširiti na područje gospodarstva, poljoprivrede i znanosti, rečeno je danas u Osijeku na sastanku gradonačelnika tih gradova.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo istaknuo je kako se već "na netom održanu Jesenskom osječkom sajmu, na kojem je sudjelovao i grad Strumica, moglo vidjeti po izlošcima da je mnogo onih koji sigurno mogu naći svoje mjesto poslovanja u Osijeku". Dodao je kako je moguće ulaganje makedonskih gospodarstvenika u Osijeku, primjerice u tvornicu etanola, te djelovanje u uredu Osječko-baranjske županije u Bruxellesu. Dogovara se i o suradnji s Poljoprivrednim fakultetom i Institutom u Osijeku, kazao je Bubalo, ocijenivši da su spremni pomoći Strumičanima u izradbi dokumentacije za EU-ove fondove i zajedničko povlačenje sredstava iz njih.

Strumički gradonačelnik Zoran Zaev naglasio je kako ih posebice zanima gospodarska suradnja, ponajprije u poljoprivredi, ali i kulturna suradnja koja može biti važna prijateljska poveznica dvaju gradova.

Gosti iz Strumice na čelu sa gradonačenikom razgledali su gospodarsku zonu u Tenji, osječku tržnicu, tvrtku Žito, Regionalnu veletržnicu i poduzetnički inkubator BIOS. Dogovoreno je da osječki gospodarstvenici i znanstvenici uskoro posjete Strumicu.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙