FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HBOR i talijanski CDP potpisali sporazum o suradnji

Autor: nbrc
ZAGREB/RIM, 19. listopada 2011. (Hina) - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisala je s talijanskom financijskom ustanovom Cassa Depositi e Prestiti (CDP) sporazum o suradnji između tih dviju institucija, priopćeno je danas iz HBOR-a.

Sporazum su, kako se navodi, potpisali predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev i predsjednik CDP-a Franco Bassanini.

Sporazum je potpisan s ciljem uspostavljanja okvira za buduću suradnju između HBOR-a i CDP-a i to u vidu poticanja trgovine i investicija između Italije i Hrvatske, kao i u vidu sudjelovanja te pružanja usluga u zajedničkim projektima na tržištima trećih zemalja.

Predviđena suradnja omogućava izravna ulaganja u malo i srednje poduzetništvo, infrastrukturu te je, osim obučavanja zaposlenika, predviđeno i formiranje zajedničkih radnih grupa, ističu iz HBOR-a.

Cassa Depositi e Prestiti je talijanska financijska ustanova utemeljena 1850. godine i već 160 godina pruža potporu javnim interesima financirajući razvoj zemlje korištenjem financijskih sredstava za javne investicije, projekte u infrastrukturi za provođenje javnih usluga, velike javne radove od nacionalnog interesa i druge projekte od javnog interesa.

CDP uglavnom pribavlja sredstva putem poštanske štednje te bez jamstva države i plasira obveznice među institucionalnim investitorima.

CDP ima isti rejting kao i Republika Italija, a najznačajnije strateške grane financiranja odnose se na transportnu mrežu i lokalne javne usluge, javnu izgradnju i socijalnu stanogradnju, energetiku i komunikacije, podršku malom i srednjem poduzetništvu i izvoznom financiranju, istraživanje i inovacije, zaštitu okoliša i obnovljive izvore energije.

CDP je jedan od osnivača Kluba investitora za dugoročna ulaganja - Long-Term Investors Club (LTIC). Klub su 2009. utemeljile CDP, Caisse des Depots i KfW Bankengruppe, a otvoren je za sve investitore širom svijeta. Cilj je Kluba potvrditi ključnu ulogu koje dugoročno financiranje ima u osiguranju financijske stabilnosti i poticanju međunarodnog gospodarskog razvoja, ističu iz HBOR-a.

(Hina) xpp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙