Po riječima Miroslava Kosa, direktora Sirovinskog sektora osječke šećerane, u ovogodišnjoj kampanji preradit će se između 530 tisuća do 550 tisuća tona šećerne repe, koja je dobre digestije, oko 16,1 posto.
Unatoč sušnom vremenu i tvrdoj zemlji nema problema s vađenjem šećerne repe, rekao je Kos, dodavši kako je nešto manji urod te kulture na prostoru oko Valpova, Donjeg Miholjca i dijela Baranje zbog pjeskovita tla, ali je zato na tom prostoru veća digestija šećera.
Osječka šećerana ima ugovorenu proizvodnju s domaćim proizvođačima na 7500 hektara te još 2000 hektara u Vojvodini i 500 hektara u Mađarskoj.
Kos je istaknuo kako je ovogodišnja kampanja počela nešto kasnije, sredinom rujna, zbog rekonstrukcije postrojenja i novih ulaganja, te da se očekuje kako će trajati do kraja prosinca, a možda i nešto duže.
(Hina) xvs yds