FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnik Air France-KLM-a pred odlaskom

Autor: mkuz
PARIZ, 17. listopada 2011. (Hina/AFP) - Čelnik Air France-KLM-a Pierre-Henri Gourgeon bit će u ponedjeljak na izvanrednoj skupštini razriješen dužnosti, izvijestio je izvor blizak vrhu kompanije.

"To je prije svega unutarnji sukob između Gourgeona i Jeana-Cyrila Spinetta", predsjednika upravnog odbora, rekao je izvor.

Potvrdio je napise francuskog gospodarskog dnevnika Les Echos da je Gourgeon dobio otkaz.

Iz Air Francea su odbili komentirati napise, rekavši tek da će se izvanredni sastanak upravnog odbora održati u ponedjeljak u 16 sati.

Prema izvorima bliskim aferi, Gourgeona će zamijeniti Alexandre de Juniac, koji je vodio ured Christine Lagarde, bivše francuske ministrice financija, prije nego što je postala čelnicom Međunarodnog monetarnog fonda.

Izvješća o Gourgeonovom predstojećem odlasku pojavila su se samo nekoliko mjeseci nakon što su dioničari kompanije u srpnju glasovali o ponovnom imenovanju tog 65-godišnjaka na mjesto izvršnog direktora u sljedeće četiri godine.

Krajem istog mjeseca grupa je izvijestila o neto gubitku u prvom tromjesečju u visini 197 milijuna eura (283 milijuna dolara), upozorivši da su prognoze za ostatak godine vrlo nesigurne.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙