FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Marija Bistrica- hodočašće branitelja

Autor: zkra
MARIJA BISTRICA, 15. listopada 2011. (Hina) - U Mariji Bistrici je danas održano 11. hodočašće hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, a misno slavlja pred oko dvije tisuće vjernika predvodio je vojni ordinarij biskup Juraj Jezerinac.

"Svakom je čovjeku poznato tko je 1991. godine bio agresor, a tko branitelj. Tko je odgovoran pred Bogom i pred ljudima za nedavni rat i zlodjela u Hrvatskoj? Valjda nitko više u svijetu a ni u zemlji neće tvrditi da je kriv hrvatski narod i vlast, koji su sve pokušali kakao bi se izbjegao ratni sukob i krvoproliće" istaknuo je u propovjedi biskup Jezerinac. Kako je rekao, iako je rat na bojištu završio, posljedice su ostale.

"Moramo se boriti na diplomatskome, političkom i drugim područjima. Ne zaboravimo da smo u Domovinskom ratu dobili ono za čim je hrvatski narod stoljećima težio. Imajući to pred sobom, lakše ćemo moći podnositi posljedice rata, kao što su nezaposlenost i socijalni problemi, rekao je Jezerinac.

Vojni ordinarij progovorio je i o borbi protiv kriminala i korupcije u društvu.

Bilo bi smiješno isticati da smo Hrvati, a u isto vrijeme potkradati sami sebe, svoju zemlju i svojeg bližnjega, bilo neradom ili prijevarom. Ne radi se samo o pitanju osobne časti, nego o moralnom neredu, rekao je vojni ordinarij.

Svatko tko ruši, obeštećuje drugog, prisvaja sebi javno dobro jednako kao i privatno, u savjesti je odgovoran pred Bogom i hrvatskim narodom“, kazao je Jezerinac.

Biskup je rekao da je hrvatski narod bio uvijek moralno osjetljiv, "pa i s pravom očekuje da njegovi predstavnici budu na moralnoj visini, visoko etični i ljudi čistih ruku."

Braniteljima i njihovim obiteljima prije mise se obratila i predsjednica Vlade Jadranka Kosor koja je naglasila da će im Vlada uvijek pružiti potporu , jer su oni najzaslužniji za slobodu hrvatskog naroda.

Na hodočašću su bili i ministri Tomislav Ivić, Jasen Mesić, Branko Bačić i Davorin Mlakar.

(Hina) xzkra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙