FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: Policija položila vijenca i zapalila svijeće

Autor: zdra
VUKOVAR, 26. rujna 2011.(Hina) - Izaslanstvo vukovarsko-srijemske Policijske uprave položilo je danas u povodu Dana policije 29. rujna i blagdana njezina zaštitnika - sv. Mihovila vijenac i zapalilo svijeće podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru.

U obrani Hrvatske poginuo je 91 djelatnik vukovarsko-srijemske Policijske uprave, deset ih se još uvijek vodi nestalima, a više od 200 ih je ranjeno. Počast ubijenima, poginulima i nestalim pripadnicima vukovarsko-srijemske policije u Domovinskom ratu odala su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća i izaslanstva Minstarstva obrane, Vukovarsko-srijemske županije, grada Vukovara, Udruge umirovljenika Specijalne jedinice policije iz Vinkovaca i Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata iz Vukovara.

Molitvu je predvodio vojni kapelan Alojz Kovaček.

Vijenac je položen i svijeća je zapaljena i ispred sjedišta Policijske uprave u Vinkovcima.

Pokazna vježba Interventne jedinice policije i Grupe za protueksplozijsku zaštitu vukovarsko-srijemske Policijske uprave te izložba opreme i tehnike kojom se policija služi bit će upriličene sutra u Vrbanji.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙