FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Meksiko: Sedam mrtvih u pobuni u zatvoru

Autor: vrad
CIUDAD DE MEXICO, 14. listopada 2011. (Hina/AFP) - Najmanje je sedam osoba poginulo, a desetak je ozlijeđeno u četvrtak u pobuni u zatvoru u Cadereyti, predgrađu Monterreyja na sjeveru Meksika, po pravosudnim izvorima.

"Dosad je potvrđena smrt sedam osoba, među kojima su četiri izgorjele", rekao je glasnogovornik državnog tužitelja države Nuevo Leon, koje je Monterrey prijestolnica.

Sedmorica stradalih "su bili zatvorenici i oni su već identificirani", rekao je Jorge Domene, glasnogovornik državne službe za sigurnost. Dvanaestorica ozlijeđenih su isto zatvorenici, dodao je.

Domene je kazao da su sukobi počeli u dvama prostorima za šetnju. U sukobu su korištene oštre metalne šipke.

Vatrogasci, specijalna policija i meksička vojska ušli su u zatvor u kojemu je oko 2.000 zatvorenika, pokušavajući uvesti red, rekao je Domene.

Istraga upućuje da su se izgredi dogodili u vezi s ubojstvom jednog zatvorenika optuženog za otmicu u ponedjeljak.

Lokalni mediji navode da bi okršaje mogla potaknuti i informacija objavljena u četvrtak o uhićenju Carla Olive Castilla zvanog La Rana kojega smatraju trećim čovjekom narkokartela Zetasa, a odgovorna je za podmetanje požara u kockarnici Royale u Monterreyju 25. kolovoza, u kojemu je poginulo 52 ljudi.

(Hina) xvrad ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙