FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki diplomat promjene u Mianmaru ocijenio "dramatičnim"

Autor: akoz
BANGKOK, 10. listopada 2011. (Hina) - Američki diplomat Kurt Campbell, pomoćnik državne tajnice za istočnu Aziju i Pacifik, slušateljstvu u tajlandskoj prijestolnici Bangkoku je posljednje promjene u Mianmaru opisao kao "dramatične" i napomenuo da Sjedinjene Države žele vidjeti daljnji napredak u pitanjima kao što su politički zatvorenici, izvijestio je BBC u ponedjeljak.

Campbell je obećao da će na konkretne korake mianmarske vlade Washington odgovarajuće reagirati. Campbel je svoje ocjene iznio nakon što su u Minamaru održani prvi izbori u posljednjih 20 godina.

Više nema dvojbe da se u Mianamru stvari mijenanju, istaknuo je američki diplomat i dodao da je pitanje koliko daleko reforme mogu ići i koliko su trajne.

Campbel, diplomat s velikim iskustvom u Aziji, svoje je riječi pozorno birao. Tu se, rekao je, odvijaju "dramatične promjene" uključujući dijalog između nove civilne vlade s potporom vojske i prodemokratske čelnice Aung San Suu Kyi.

No, Cmapbel je jasno rekao da Washington još uvijek želi vidjeti konkretan napredak u pitanjima koja su dugo bila izvor zabrinutosti kao što su politički zatvorenici, kršenja ljudskih prava, stalni sukob s naoružanim etničkim manjinama.

Mianmarska vlada je naznačila da bi neki zatvroenici uskoro mogli biti oslobođeni.

Ako će neka takva amnestija obuhvatiti znatan broj političkih zatvorenika, SAD i njegovi europski saveznici mogli bi se osjetiti ponukanim da učine nešto važno zauzvrat, rekao je Campbell.

(Hina) xakoz ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙