FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europske ulagače ohrabrili dobri poslovni rezultati

Autor: neba
LONDON, 14. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Na europskim su burzama cijene dionica jutros blago porasle, nakon jučerašnjeg osjetnog pada, jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivalo poslovni rezultati Googlea i nekoliko drugih kompanija.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica ojačao je do 9,30 sati 0,3 posto, na 968 bodova, nakon što je jučer pao 1,1 posto.

Frankfurtski DAX i londonski FTSE indeks bili su u 9,30 sati u plusu 0,1 posto, dok je pariški CAC stagnirao na jučerašnjim razinama.

Google je jučer navečer izvijestio o znatno boljim rezultatima u trećem tromjesečju nego što se očekivalo, pa je cijena dionice tog internetskog pretraživača skočila 6 posto.

Jutros je, pak, Syngenta izvijestila da je njezina prodaja u proteklom kvartalu porasla snažnih 21 posto. Cijena dionice najvećeg svjetskog agrokemijskog proizvođača porasla je gotovo 4 posto.

„Ulagači govore o dobrom početku sezone objave poslovnih izvješća američkih kompanija, no malo me brine ova razina cijena dionica. Mislim da je malo previsoka, s obzirom da europska dužnička kriza još nije savladana, a da se američko gospodarstvo i dalje koprca. Ništa od toga još nije riješeno“, kaže Joe Rundle, direktor u tvrtki ETX Capital.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros pao 0,9 posto, na 8.747 bodova.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙