FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donatorska večer "Dora" 17. listopada u "Lisinskom"

Autor: agrb
ZAGREB, 13. listopada 2011. (Hina) - Tradicionalna donatorska večer humanitarne organizacije "Dora" održat će se, u suradnji s Festivalom Vivat fina vina, u ponedjeljak, 17. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinkog, a sav prikupljeni prihod od ulaznica, tombole, kotizacije izlagača i individualnih donacija namijenjen je "Dorinom" Fondu za stipendiranje za ovu školsku godinu.

Uzvanike će na koncertu zabavljati Sandra Bagarić, Antonela Malis, Goran Karan, Đani Stipaničev, Darko Domitrović te Mia, Klara i Jasnin, glazbeno nadareni i nagrađivani stipendisti "Dore", uz Simfonijski vojni orkestar Republike Hrvatske, priopćila je "Dora".

Osim koncertnog programa, posjetitelji će dobiti i kušačku karticu za Festival vina odabranih vinara i hrvatskih brendiranih prehrambenih delicija, koji će se održati nakon prvog dijela programa.

Cijena ulaznice je 100 kuna po osobi, a na večeri se očekuju istaknuti predstavnici hrvatskog poslovnog, poduzetničkog i javnog života.

Donatorska večer održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te Grada Zagreba.

Humanitarna organizacija "Dora" djeluje od 1991. kao jedna od prvih i najvećih nevladinih udruga na području skrbi o djeci i mladima. Dosad je ta organizacija pomogla više od 7500 djece, a na račune svojih štićenika uplatila skoro šest milijuna eura pomoći.

Najveću pažnju "Dora" posvećujuje obrazovanju vrijednih i nadarenih srednjoškolaca i studenata kroz cijelo njihovo školovanje, a tijekom protekle akademske godine stipedirano je njih 94.

Riječ je o iznimnim mladim ljudima koji se stjecanjem znanja i vještina bore s teškim obiteljskim, zdravstvenim i egzistencijalnim nedaćama, stoji u priopćenju "Dore". U "Dori" smo neizmjerno na njih ponosni i cilj nam je na ovogodišnjoj večeri, kada se obilježava 20. obljetnica osnutka, osigurati sredstva za nastavak njihovog školovanja i u ovoj školskoj godini, dodaje se.

(Hina) pp/xagrb ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙