FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čobanković s glavnim tajnikom Svjetske carinske organizacije

Autor: tper
ZAGREB, 12. listopada 2011. (Hina) - Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Petar Čobanković razgovarao je s glavnim tajnikom Svjetske carinske organizacije Kunio Mikuriyem o važnosti i ulozi carina u olakšavanju trgovine i osiguranju sigurnosti društva te o suradnji između carine i gospodarskih subjekata, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Čobaković je prigodom jučerašnjeg susreta istaknuo kako Ministarstvo poljoprivrede vrlo dobro surađuje s carinom u pogledu veterinarskih i fitosanitarnih nadzora i kontrola na granicama.

Naglasio je kako je stvoren kvalitetan okvir te su usvojeni visoki standardi pri usklađivanju zakona i organizaciji institucija u procesu prilagodbe Europskoj uniji.

Napomenuo je kako je hrana najosjetljiviji dio u prometu preko granice, kao i utvrđivanje podrijetla robe, a Carinska uprava daje svoj značajan doprinos u obavljanju iznimno odgovorne dužnosti, koja će se još više isticati ulaskom Hrvatske u EU.

Mikuriya je tijekom susreta izrazio zadovoljstvo odličnom suradnjom Carinske uprave Ministarstva financija s gospodarstvenicama te podržao daljnju suradnju s Ministarstvom poljoprivrede u svim aspektima zajedničkog poslovanja.

Istaknuo je važnost carinskih službi u ostvarivanju izvoznih potencijala nacionalnih ekonomija putem pojednostavnjenih i ubrzanih carinskih procedura i postupaka.

Svjetska carinska organizacija (WCO) je krovna organizacija carinskih službi te okuplja 178 zemalja članica. Hrvatska je postala je članicom WCO-a 1993. te redovito i aktivno sudjeluje u radu ove međunarodne carinske organizacije.

(Hina) xpp/xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙