FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bagdad: U trima bombaškim napadima najmanje 15 mrtvih

Autor: mhaj
BAGDAD, 12. listopada 2011. (Hina/Reuters) - U trima odvojenim samoubilačkim napadima automobilima-bombama, čiji je cilj bila bagdadska policija, u srijedu je u raznim dijelovima glavnoga iračkog grada ubijeno najmanje 15 osoba, a ranjeno ih je šezdesetak, izvijestili su policija i ministarstvo unutarnjih poslova.

Bombaš-samoubojica automobilom se zaletio u zgradu policijske postaje u četvrti Alvija u centru grada, pri čemu je smrtno stradalo šest osoba, među kojima četvorica policajaca, a drugi bombaš-samoubojica raznio se u automobilu ispred policijske zgrade u četvrti Hurija, u sjeverozapadnom dijelu grada, pri čemu je ubijeno najmanje pet osoba.

U trećem napadu aubomobilom-bombom, čiji je cilj bila policijska patrola u južnoj četvrti Ilaam, ubijene su najmanje tri osobe.

Bombaški napadi dokaz su da su pobunjenici sposobni napasti više ciljeva u glavnome gradu unatoč sigurnosnim mjerama i, općenito gledajući, smanjenju nasilja u Iraku, nakon objave američkih vojnih snaga da se do kraja godine spremaju povući iz zemlje.

(Hina) xmh ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙