FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: 15 mrtvih u eksploziji autobombe

Autor: dmus
HAMZA, 14. rujna 2011. (Hina/Reuters) - U eksploziji automobila bombe u gradu Hamzi na jugu Iraka u srijedu je poginulo 15 ljudi, a deseci su ranjeni, objavili su policija i bolnički izvori.

Bomba je eksplodirala ispred restorana Ehsan, popularnog turističkog objekta i odmorišta na autocesti, udaljenog oko 100 kilometara od Bagdada. Među gotovo 50 ranjenih, mnogi su na intenzivnoj njezi s teškim ozljedama, rekli su bolnički izvori.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad, ali mjesni dužnosnici smatraju da je on djelo Al-Kaide. Istraga je u tijeku.

U vojnoj bazi u Habaniji, 85 kilometara zapadno od Bagdada, u eksploziji bombe postavljene pod vojni autobus poginula su dva iračka vojnika, a 10 ih je ranjeno, objavili su vojni izvori.

Eksplozija je odjeknula u trenutku kad je autobus, koji je vojnike vraćao s jutarnje obuke, došao do restorana u bazi u kojem su trebali doručkovati.

Iako je u Iraku općenito nešto manje bombaških napada nego prije nekoliko godina, raste broj napada na pripadnike iračke vojske i policije, koji se pripremaju za preuzimanje potpune odgovornosti za sigurnost u zemlji kad se američka vojska povuče u potpunosti.

(Hina) xdam ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙