FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: seminar o mjerama suzbijanja korupcije i sprječavanju sukoba interesa

Autor: dspo
PULA, 11. listopada 2011.(Hina) - Na seminaru o mjerama suzbijanja korupcije i sprječavanju sukoba interesa koji je danas počeo u pulskome hotelu Histriji sudjeluju mnogi dužnosnici i službenici u tijelima lokalne i regionalne samouprave.

Po riječima načelnika sektora za suzbijanje korupcije Ministarstva pravosuđa Davora Dubravice, svrha je seminara probuditi svijest o štetnosti korupcije i sprječavanje sukoba interesa.

"Ovo je seminar koji je fokusiran na prevenciju korupcije kako bi se uspostavili bolji propisi, bolji radni procesi i nadzorni mehanizmi koji bi onemogućili da se korupcija uopće pojavi", istaknuo je načelnik Dubravica. Dodao je kako je takav seminar već održan u šest županija kako bi se pravodobno spriječila korupcija.

Zamjenik istarskoga župana Vedran Grubišić rekao je kako Istarska županija i u borbi protiv korupcije želi biti "lider u Hrvatskoj".

"Istarska županija prednjači u svim statistikama, ali je percepcija građana prema državnim tijelima vrlo loša u vezi s korupcijom", istaknuo je Grubišić i dodao da je korupcije uvijek bilo te kako "treba težiti da ide k nuli".

Polaznici seminara raspravljat će i o tome kako u lokalnoj samoupravi pravodobno uočiti opasnosti od korupcije kako se ona ne bi niti dogodila, a u praktičnome dijelu seminara upoznat će se s procesom bitnim za prepoznavanje korupcije.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙