FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na rijeci Mekongu ubijeno 13 Kineza

Autor: kgab
PEKING, 10. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Trinaest Kineza ubijeno je u napadu na rijeci Mekongu između Tajlanda i Mianmara, izjavio je jedan tajlandski dužnosnik, nakon čega je Peking zatražio veću zaštitu na tom području kojim se koriste krijumčari droge.

Žrtve su bili članovi posade dvaju teretnih brodova koji su napadnuti u srijedu u Zlatnom trokutu Mekonga, dijela jugoistočne Azije poznatog po ilegalnoj trgovini drogom, priopćilo je kinesko ministarstvo vanjskih poslova na svojoj internetskoj stranici u nedjelju kasno navečer.

Prema ranijim izvješćima, potvrđena je smrt 11 ili 12 mornara. Međutim, novinska agencija Xinhua prenijela je izjavu jednog tajlandskog dužnosnika da je ubijeno svih 13 članova posade dva broda.

Mrtva tijela su pronađena nedaleko od Chiang Saena, riječne luke na sjeveru Tajlanda, sa vezanim rukama i očima prekrivenim ljepljivom trakom, piše China Daily.

Peking je zatražio "poduzimanje učinkovitih mjera kako bi se pojačala zaštita kineskih plovila i posade na rijeci Mekongu", navodi ministarstvo vanjskih poslova.

(Hina) xkga ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙