FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD traži mogućnost boljih odnosa Turske s Izraelom

Autor: akoz
NEW YORK, 19. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Državna tajnica SAD-a Hillary Clinton zatražila je od Turske da "ostavi otvorena vrata" za uspostavu boljih odnosa s Izraelom, rekao je u ponedjeljak američki dužnosnik, nastojeći spriječiti pogoršanje odnosa između dva saveznika SAD-a.

"Ona je potaknula Tursku da drži vrata otvorenima", rekao je novinarima viši dužnosnik SAD-a, koji je tražio ostati neimenovan, nakon sastanka državne tajnice Clinton s turskim ministrom vanjskih poslova Ahmetom Davutogluom koji je trajao gotovo sat vremena.

"Mi želimo da poprave njihvo odnos tako da ih je potaknula da izbjegnu bilo kakve korake koji bi zatvorili ta vrata već da, naprotiv, aktivno traže načine koji mogu popraviti njihov važan odnos s Izraelom", dodao je.

"Državna tajnica je jasno rekla da ovo nije vrijeme u kojem nam treba još napetosti, više nestabilnosti u regiji", rekao je drugi dužnosnik.

Ankara koja je ovih dana protjerala izraelskog veleposlanika u Turskoj ne želi normalizirati odnose sve dok se Izrael ne ispriča za smrt devetero Turaka u izraelskom napadu na međunarodni humanitarni konvoj koji je u svibnju 2010. pokušao probiti blokadu Pojasa Gaze.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙