FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jaka bura na Makarskom primorju, na Biokovu - ispod ništice

Autor: vrib
MAKARSKA , 10. listopada 2011. (Hina) - Jaka bura, što je noćas puhala na Makarskom primorju brzinom od 70-ak, a na udare i do 120 kilometara na sat, uzrokovala je i manje štete na pojedinim objektima u Makarskoj i drugim primorskim mjestima.

Štete su nanesene, primjerice, na elektrovodovima i komunalnoj opremi (kontejnerima za smeće i kantama) te kioscima, a bilo je i polomljenih borovih stabala koja su jutros uklonjena s ulica i prometnica.

Zbog pokidanih elektrovodova, na kojima kvarove uklanjaju radnici makarskog Elektrobiokova, od sinoć su mjesta Promajna i Krvavica bez struje, a struje nema ni u dijelu Tučepa zbog čišćenja zgarišta od posljedica sinoćnjeg požara u kojemu je izgorjelo oko 20 hektara borove šume, makije, niska raslinja i dio maslinika.

Bura je jutros znatno oslabila pa je u 11 sati uspostavljen redovit trajektni promet između Sumartina i Makarske koji je od jučer zbog vjetra bio u prekidu.

Na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri temperatura je jutros bila tri Celzijeva stupnja ispod ništice, doznaje se od dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a na Biokovu.

(Hina) xvrib ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙