FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 9. listopada 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

PEKING - Hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u finalu ATP turnira China Open u Pekingu od desetoga igrača svijeta Čeha Tomasa Berdycha nakon dva sata igre s 3:6, 6:4, 6:1. Berdych je slavio i po treći puta u četvrtom međusobnom srazu s Čilićem, koji je u Pekingu bio nadomak šestom osvojenom turniru u karijeri. Ipak, do šestoga naslova došao je Berdych, a Čilić će žaliti za dvije "break-lopte" kod rezultata 4:4 u drugom setu. Čilić je prvi set dobio s 6:3 zahvaljujući "breaku" već u drugom gemu, a u drugom setu je Berdych poveo s 4:1, Međugorac sve nadoknadio sve to kobne, osme igre u kojoj je Čeh s dva servisa spasio opte z obrat, a onda odmah u sljedećem gemu oduzeo Čilićev servis za poravnanje u setovima. Odlučujući set Čilić je odigrao vrlo nervozno, Berdych mu je oduzeo servis kod 1:1 i s pet uzastopnih gemova došao do naslova. U cijelom dvoboju čeh je nemilosrdno kažnjavao sve Čilićeve pogreške na servisu, iskoristivši četiri od pet ponuđenih lopti za obrat. Čilić je ostao na pet naslova (New Haven 2008, Zagreb 2009, 2010, Chenai 2009, 2010) u svom jedanaestom ATP finalu i još čeka na prvu turnirsku pobjedu ove sezone.

ZAGREB - Hokejaši Medveščaka u susretu su 10. kola regionalne EBEL lige u Domu sportova svladali vodeći sastav lige KAC iz Klagenfurta sa 5-4 (1-2, 2-1, 2-1). Medveščak je uspio preokrenuti zaostatak od dva pogotka protiv KAC-a, a u zvijezdu utakmice prometnuo se 18-godišnji vratar Mate Tomljenović koji je u dvoranu stigao izravno iz zračne luke, te je čak i početak dvoboja kasnio kako bi on uspio stati na gol. Usprkos tomu, uspio je sakupiti 20 obrana. Strijelci za Medveščak bili su Kenneth MacAulay (0:46), Gal Koren (22:36), Andy Sertich (38:07), Ryan Kinasewich (47:22) i Pascal Morency (49:01), dok su pogotke za KAC postigli John Lammers (8:59), Christopher Brandner (17:57), Dieter Kalt (21:27) i Raphael Herburger (44:56). Medveščak ima 10 osvojenih bodova iz devet susreta, dok je KAC ostao na 15 bodova također iz devet utakmica, te je vodeću poziciju na ljestvici morao prepustiti Black Wingsima iz Linza. U sljedećem kolu Medveščak u petak gostuje u Češkoj kod Znojma.

GDANJSK - Hrvatska ženska stolnoteniska reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva u Gdanjsku, u izravnom dvoboju za drugo mjesto u skupini D bolje od naših igračica bile su Španjolke sa 3-1. Prvo je Yanfei Shen svladala Tamaru Boroš sa 3-0 (11-6, 11-6, 11-2), potom je Cornelia Molnar poravnala pobjedom protiv Fang Zhu sa 3-1 (13-11, 11-7, 7-11, 11-6), ali potom je Sara Ramirez nadigrala Yuan Tian sa 3-0 (11-7, 11-9, 11-8), da bi pobjedu Španjolskoj osigurala Shen svladavši Molnar sa 3-2 (13-11, 8-11, 13-15, 11-1, 11-8). Hrvatska je natjecanje u skupini okončala na trećem mjestu s jednom pobjedom i dva poraza, te će EP nastaviti u razigravanju od devetog do 16. mjesta. Prvo mjesto u skupini D osvojila je Bjelorusija s tri pobjede, Španjolska je druga s dvije pobjede i jednim porazom, dok je Litva posljednja, četvrta s tri poraza.

CHICAGO - Kenijac Moses Mosop pobjednik je 34. izdanja maratona u Chicagu s novim rekordom staze od dva sata, pet minuta i 37 sekundi. Mosop je popravio dosadašnji rekord Sammyja Wanjirua iz 2009. godine za četiri sekunde. Drugo i treće mjesto također su osvojili kenijski maratonci Wesley Korir (2:06.15) i Bernard Kipyego (2:06:29). Mosop je prvi maraton istrčao prošle godine u Bostonu i odmah je stigao do drugog mjesta sa svega četiri sekunde zaostatka za sunarodnjakom Geoffreyjem Mutaiem. Ove godine je bio drugi na pariškom polu-maratonu, dok je u Eugeneu pobijedio na 30 kilometara. U ženskoj konkurenciji treću godinu uzastopce slavila je Ruskinja Lilija Šobukova s rezultatom 2:18:20. Šobukova je postala prva maratonka koja je u Chicagu pobijedila tri puta uzastopce. Drugo mjesto je pripalo je Etiopljanki Ejagayehi Dibabi (2:22:09), a treća je bila Japanka Kayoko Fukushi (2:24:38).

MUNCHEN - Njemački košarkaški prvoligaš Bayern iz Munchena želi angažirati Dirka Nowitzkog (33) i Chrisa Kamana (29) dok u NBA ligi traje 'lockout'. Nowitzki je član Dallasa Mavericksa, dok Kaman igra za Los Angeles Clipperse. "Bilo bi super kada bi ih uspjeli angažirati. Radi se o dvojici igrača koji bi bitno pojačali naše redove," kazao je trener bavarskog kluba Dirk Bauermann. Kaman je rođen u Americi gdje je studirao na Michigenu, a od 2003. je član Clippersa i nikada nije igrao u domovini svojih roditelja. Nowitzki je prije odlaska u SAD 1998. godine četiri godine igrao za DJK Würzburg.

TOURS - Belgijanac Greg Van Avermaet (BMC) pobjednik je 105. izdanja klasične jednodnevne biciklističke utrke "Paris-Tours" vožene od 230.5 kilometara. Van Avermaet je zadanu dionicu prešao za 5:21:43 sati, a u završnici je imao i malo sreće jer je u posljednjim metrima Talijan Marco Marcato (Vacansoleil) osjetio grč u nozi, te nije mogao razviti maksimalnu brzinu, pa je ciljem prošao kao drugi s dvije sekunde zaostatka. Treće mjesto zauzeo je Danac Kasper Klostergaard (Saxo Bank) sa 15 sekundi zaostatka.

ATENA - Elitni razred grčke košarke ove sezone imat će 13 klubova nakon što je Panellinios izbačen u treću ligu zbog finansijskih dugova kluba. Grčki košarkaški savez nije želio klubu iz Lamie izdati licencu za nastup zbog velikih dugova pa je izbačen u amaterski rang natjecanja. Vlasnik kluba Minos Kyriakou pokušao je ishoditi odgodu, no nije uspio. Panellinios je osnovan 1929. godine što ga čini jednim od najstarijih klubova u Europi. Tijekom svoje povijesti šest puta je bio prvak Grčke, a posljednji put 1957. godine. Klub je više od 80 godina bio smješten u Atenu, a prošle godine je preseljen u Lamiu. ESAKE košarkaška liga počinje 15. listopada, a naslov prvaka brani Panatinaikos.

PEKING - Poljakinja Agnieszka Radwanska pobjednica je WTA turnira tenisačica u Pekingu, ona je u finalu svladala Njemicu Andreu Petković sa 7-5, 0-6, 6-4 u izravnom dvoboju dviju igračica koje se bore za plasman na "masters" u Istanbulu. Radwanskoj je ovo šesti WTA naslov u akrijeri, treći ove godine, te drugi u posljednja dva tjedna nakon što je prošlog vikenda slavila u Tokiju.

ROVINJ - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić na današnjoj je konferenciji za novinare u Rovinju još jednom ponovio kako situacija nakon poraza od Grčke u i oko reprezentacije "nije normalna te kako se igrači moraju izdići iznad nje". "Ova situacija je nesumnjivo poremetila igrače, no jučer poslijepodne obavili smo dobar trening. Vidim da su svi spremni i znamo što nam je činiti u utorak protiv Latvije", poručio je Bilić dodavši kako ga cijela ova situacija zapravo motivira. "Profesionalac sam i ne bježim od odgovornosti", kazao je izbornik Slaven Bilić. Na novinarsku konstataciju kako u Rovinju na priprema s reprezentacijom nema nikoga iz vrha HNS-a Bilić je odgovorio kako u posljednjih pet godina nitko iz vrha "nogometne Vlade" nije nikada ni bio na pripremama s reprezentacijom.

"Uostalom s nama je glavni tajnik Zorislav Srebrić, ne vidim problem u tomu što predsjednik saveza nije sa nama," naglasio je hrvatski izbornik.

DUBAI - Argentinska nogometna legenda Diego Maradona (50) doživio je debakl na klupi Al Wasla nakon što je njegova momčad na svom travnjaku u susretu nacionalnog kupa izgubila od Dubaia 0:5. Maradona se nakon najtežeg poraza u karijeri ispričao navijačima, međutim vlasnici kluba nisu oduševljeni načinom na koji vodi momčad i sve glasnije razmišljaju o promjeni trenera. "Želim se ispričati navijačima zbog sramote koju smo doživjeli. Tužan sam zbog igre koju smo pokazali, nadam se kako ovaj poraz neće utjecati na moral mojih igrača," kazao je Maradona. Maradona je klub iz Dubaija preuzeo početkom kolovoza i do sada je upisao tek dvije pobjede u šest susreta.

KIJEV - Više od 60.000 gledatelja prisustvovalo je otvaranju renoviranog Olimpijskog stadiona u Kijevu na kojem će se igrati finalni susret nogometnog prvenstva Europe 2012.. Svečanost otvaranja obilježio je nastup kolumbijske pjevačice Shakire, ali i manji požar. Do požara je došlo tijekom vatrometa kada je jedna od raketa zapalila dio krova koji se počeo topiti. Srećom, brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen, pa se program nije niti prekidao. Stadion je otvorio ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič, a tijekom svečanosti terenom su prodefilirale brojne legende ukrajinskog sporta kao što su svjetski rekorder u skoku s motkom Sergej Bubka, te gimnastičarka Lilia Podkopaeva.

Stadion u Kijevu izgrađen je 1923. godine, a do sada je tri puta renoviran, 1941. godine, zatim 1999., te 2011. Troškovi posljednje renovacije iznosili su 500 milijuna dolara. Stadion sada prima 70.000 gledatelja, a na njemu će se igrati finalna utakmica EP-a iduće godine.

ISTANBUL - Vaterpolisti Medveščaka i Mornara BS ostvarili su i treće pobjede u drugom krugu kvalifikacija Eurokupa na turnirima u Istanbulu i Nijverdalu nakon što je danas u posljednjem kolu Medveščak sa 12:7 pobijedio francuskog Aix-les-Bainsa, a Mornar sa 13:7 domaćima Schuurmana. Medveščak i Mornar već su ranije osigurali plasman u osminu finala Eurokupa iz koje će se plasirati po dvije prvoplasirane momčadi sa osam kvalifikacijskih turnira koji su se ovog vikenda igrali širom Europe. Medveščak je na turniru u Istambulu redom pobjeđivao: Galatasaray sa 11:8, Panathinaikos sa 8:6 i danas Aix-les-Bainsa sa 12:7, dok je Mornar u Nizozemskoj u prvom kolu pobijedio Tbilisi sa 19:8, u drugom Duisburg sa 14:5, te Schuurmana sa 13:7.

MOSKVA - Najbolji ruski predstavnik u skijaškim skokovima Pavel Kareljin poginuo je u nedjelju u prometnoj nesreći kod Nižnjeg Novgoroda, oko 600 kilometara istočno od Moskve. Kareljin (21) je vozeći svoj Mercedes poginuo u izravnom sudaru s drugim vozilom, objavili su ruski mediji. Mladi skakač bio je velika ruska nada za Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014, a najbolji rezultat u karijeri bilo mu je drugo mjesto lani u Garmisch-Partenkirchenu, na natjecanju Novogodišnje turneje.

ZAGREB - Hrvatski reprezentativci u ronjenju na dah Dajaan Zoretić (DPS Zagreb) i Goran Čolak (RK Geronimo) plasirali su se u finale u disciplini dinamika bez peraja na AIDA svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah koje se održava u Lignanu s prvim i drugim vremenima ostvarenim u kvalifikacijama. Dajana Zoretić je u kvalifikacijama sa 150 m bila prva, dok je Čolak sa 159 m zauzeo drugo mjesto u kvalifikacijama. Dinamika bez peraja je disciplina u kojoj ronilac u jednom dahu bez peraja pokušava preroniti što veću udaljenost. Svjetsko prvenstvo, koje se održava od 7. do 16. listopada, okupilo je 120 natjecatelja iz 25 država, a obuhvaća bazenske discipline dinamika, dinamika bez peraja i statika. Finale dinamike bez peraja održat će se u petak 14. listopada.Danas su na programu kvalifikacije u dinamici u kojoj nastupaju Lidija Lijić Vulić i Dajana Zoretić, a u ponedjeljak nastupa Goran Čolak.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙