FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP BiH saziva stranački kongres 29. listopada

Autor: rmav
SARAJEVO, 8. listopada 2011.(Hina) - Glavni odbor Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP) odlučio je u subotu zbog teške političke i gospodarske situacije u toj zemlji 29. listopada održati izvanredni stranački kongres te je dao punu potporu predsjedniku stranke Zlatku Lagumdžiji da nastavi na dosadašnji način pregovarati s drugim strankama o mogućoj uspostavi vlasti na državnoj razini.

Na sjednici glavnog odbora SDP-a u Sarajevu dana je suglasnost da se što prije uspostavi vlast u Hercegovačko-neretvanskoj i županiji Središnja Bosna što je ovaj tjedan dogovoreno s HDZ BiH i HDZ 1990., priopćio je SDP.

Moguće koaliranje s dva HDZ-a na državnoj razini i dalje je ipak neizvjesno, drži glavni odbor SDP-a koji ističe da su upravo oni do sada pokazali najveću spremnost za kompromis, dok drugi inzistiraju na stajalištima koja onemogućuju dogovor.

"Vrijeme je da se prije svega dva HDZ-a pomaknu s političkih pozicija koje se nisu promijenile proteklih godinu dana", zaključak je glavnog odbora SDP-a.

Temeljni razlog propasti svih dosadašnjih pregovora o uspostavi novog Vijeća ministara je nesuglasje SDP-a, odnosno dva HDZ-a o tome tko može ponuditi kandidate za ministarske pozicije namijenjene Hrvatima.

(Hina) xrmav yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙