FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izborni stožer HSS-a danas o mogućoj koaliciji s Kerumom

Autor: mbuj
ZAGREB, 7. listopada 2011. (Hina) - Izborni stožer Hrvatske seljačke stranke (HSS) danas će održati redovnu sjednicu na kojoj će donijeti odluke vezane za planove i strategiju izborne kampanje, a jedna od tema bit će i moguće koaliranje s Hrvatskom građanskom strankom splitskog gradonačelnika Željka Keruma.

Koordinator HSS-a za 10. izbornu jedinicu, gradonačelnik Metkovića Stipo Gabrić Jambo Hini je potvrdio da je u središnjicu stranke jutros uputio prijedlog da mu se dopusti početak pregovora s Hrvatskom građanskom strankom o mogućem koaliranju na predstojećim parlamentarnim izborima. Uvjeren je da će za to dobiti dopuštenje stranke.

"Ne bojim se sam izaći na izbore, ali smatram da bi sinergija Keruma i HSS-a omogućila da po rezultatima budemo prva lista u 10. izbornoj jedinici i osvojimo četiri do pet mandata", rekao je Stipo Gabrić Jambo u telefonskom razgovoru dodajući da mu je Kerum prijatelj i poslovni partner.

Tajnik Izbornog stožera HSS-a Stanko Grčić ranije je Hini kazao da će Izborni stožer raspravljati o mogućoj koaliciji s Kerumom ako metkovski gradonačelnik kao član Izbornog stožera i koordinator za 10. izbornu jedinicu iznese taj prijedlog.

Pojasnio je da Izborni stožer stranke o tom prijedlogu može jedino raspravljati, a odluku o mogućem koaliranju donosi Predsjedništvo HSS-a.

Sjednica Izbornog stožera održat će se u središnjici stranke u Zagrebu u 14 sati, a kako je većina članova stožera ujedno i u Predsjedništvu stranke, moguće je da se nakon sjednice stožera održi i sjednica Predsjedništva koje će onda donijeti odluku, rekao je Grčić u telefonskom razgovoru.

Dodao je i kako on osobno smatra da gradonačelnik Metkovića Stipo Gabrić Jambo može "sam proći" na predstojećim parlamentarnim izborima, bez koaliranja s Kerumom, jer je "prošao i na prošlim izborima".

Grčić je rekao da će sjednica Izbornog stožera biti zatvorena za javnost, a nakon sjednice novinarima će se najvjerojatnije obratiti predsjednik HSS-a i predsjednik Izbornog stožera Josip Friščić.

(Hina) xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙