FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio izaslanstvo Međunarodnog natjecanja mladih dirigenata

Autor: vlar
ZAGREB, 5. listopada 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je danas u svom uredu natjecatelje, članove žirija i organizatore 5. međunarodnog natjecanja mladih dirigenata Lovro von Matačić, koje se pod njegovim pokroviteljstvom održava u Zagrebu od 3. do 7. listopada.

Organizatori natjecanja, vodstvo Fonda "Lovro i Lilly Matačić", akademik Frano Parać i glavni tajnik Josip Nalis izvijestili su predsjednika o odazivu i tijeku natjecanja istaknuvši da su se ove godine među šesnaest finalista našla i dva mlada hrvatska dirigenta - Domeniko Briški i Filip Pavišić, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Josipović tom se prigodom prisjetio susreta s maestrom Matačićem, za kojega je rekao da je nesebično dijelio svoje znanje potičući mlade dirigente. Svim natjecateljima poželio je uspješne nastupe izrazivši nadu da će im iskustvo Međunarodnog natjecanja mladih dirigenata biti dodatna motivacija za buduće pobjede na svjetskoj glazbenoj sceni.

Međunarodno natjecanje mladih dirigenata Lovro von Matačić prvi je put održano 1995. godine, na desetu obljetnicu smrti velikog maestra Lovre Matačića.

Od tada svake četiri godine u jesen u Zagreb stižu mladi dirigenti željni poticaja na početku karijere. Ove godine prijavilo se gotovo dvije stotine kandidata iz četrdesetak zemalja, što, ističe se u priopćenju, ponajbolje svjedoči o ugledu ovog vrijednog hrvatskog natjecanja.

(Hina) xpp/xvl yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙