FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čestitka Bandića u povodu Dana neovisnosti

Autor: ista
ZAGREB, 6. listopada 2011. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je Zagrepčanima i Zagrepčankama te svim hrvatskim građanima čestitao Dan hrvatske neovisnosti te ih je pozvao da na svoja pročelja istaknu hrvatske zastave..

Slaveći Dan hrvatske neovisnosti prisjećamo se ratne 1991. i vremena kada se hrvatski narod susreo s mogućnošću ostvarenja svoga stoljetnog sna o slobodi i neovisnosti, ali i s okrutnom velikosrpskom agresijom, koja je predstavljala negaciju svih ljudskih, narodnih i demokratskih vrijednosti, naveo je Bandić u čestitki, ustvrdivši kako je hrvatski narod tada pokazao iznimnu snagu, odlučnost i zajedništvo.

"Iako i danas ima onih koji s antipatijom i zlonamjerno gledaju na naša zajednička postignuća, koji ih pokušavaju omalovažiti, često nastojeći prekrojiti povijest, budimo ponosni na ono što smo stvorili, na zajedništvo zbog kojega smo uspjeli", rekao je Bandić.

"Ne dopustimo da u zaborav padnu mnogobrojne žrtve za našu domovinu i da nam drugi pišu povijest. Zbog najboljih među nama, koji su dali živote i zdravlje za Hrvatsku, te zbog naraštaja koji tek stasaju, ne dozvolimo da nam Hrvatska bude teret, već željeno okruženje, koje ćemo čuvati, razvijati i voljeti", stoji u čestitki gradonačelnika.

(Hina) xpp/xmvr yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙