FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradonačelnik Bandić čestitao Židovima blagdane

Autor: ipet
ZAGREB, 28. rujna 2011. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić čestitao je predsjedniku Židovske općine Zagreb dr. Ognjenu Krausu, Židovskoj vjerskoj zajednici Bet Israel u RH i glavnome rabinu te zajednice dr. Kotel Da-Donu i svim vjernicima židovske vjeroispovijesti blagdane Roš Hašanu - Novu godinu i Jom Kipur - Dan pomirenja.

"Koristim ovu blagdansku prigodu da vam još jednom zahvalim na svemu što činite vi osobno i vaša zajednica na dobrobit našeg grada i naših sugrađana.

Još od godine 1873., kada je Hrvatski sabor izjednačio građanska prava Židova s ostalim građanima, pa do danas – Zagreb se s razlogom ponosi svojom židovskom zajednicom", ističe gradonačelnik Bandić u čestitki i dodaje da bi Zagreb danas bio puno siromašniji bez svojih Židova: liječnika i ljekarnika, arhitekata i graditelja, znanstvenika i umjetnika, poduzetnika i industrijalaca.

Uz napomenu da su ti blagdani vrhunac židovskoga kalendara, u čestitki zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića vjernicima židovske vjeroispovijesti i čelnicima njihovih vjerskih zajednica stoji da im, u duhu tolerancije i praštanja, svakodnevnoga napora da svi etički i odgovorno djelujemo u Zagrebu i hrvatskome društvu te u duhu međusobnoga povjerenja i suradnje, uz početak Nove godine želi obilje mira, radosti i duhovnoga blagostanja.

(Hina) pp/xipet yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙