FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Temeljni kamen za Srednju strukovnu šklu u Pitomači

Autor: ztes
PITOMAČA , 4. listopada 2011. (Hina) - Temeljni kamen za novu zgradu srednje strukovne škole vrijedne 17 milijuna danas su u Pitomači položili ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs, saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić i načelnik pitomačke općine Željko Grgačić.

Škola bi trebala biti gotova za godinu i pol, a 17 milijuna kuna vrijedne radove financiraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Virovitičko-podravska županija i općina Pitomača. Škola će nositi ime prvog potpredsjednika Hrvatskoga sabora Stjepana Sulimanca.

Ravnatelj Srednje strukovne škole u Pitomači Rikard Bakan rekao je da je škola danas smještena u zgradi koja je izgrađena 1882. godine, a nastava se održava i u podrumskim prostorijama. Ocijenio je da više od 300 učenika koji nastavu pohađaju u 14 razrednih odjela zaslužuje primjerenije uvjete školovanja, a dobit će ih, istaknuo je, izgradnjom nove škole.

"Virovitičko-podravska županija odličan je primjer kako se provodi dobro osmišljena obrazovna politika po vertikali od osnovnog, preko srednjeg do visokog školstva", rekao je ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs. Dodao je da će Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici uskoro dobiti dopusnicu tog ministarstva, što će joj omogućiti da postane veleučilište.

"Imamo kritike za polaganje kamena temeljaca jer se približavaju izbori, ali niti jedan kamen temeljac Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa nije postavilo a da nije izniknula zgrada i svaki projekt ima svoju financijsku perspektivu", istaknuo je Fuchs i napomenuo da je u posljednjih šest godina to ministarstvo u gradnju 560 školskih objekata uložilo 4,5 milijarda kuna.

S ulaganjima u visoko obrazovanje, rekao je ministar, uloženo je sedam milijarda kuna, što se, kako je ocijenio, u Hrvatskoj nije dogodilo u posljednjih 50 godina.

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić rekao je da je u posljednje tri godine u toj županiji izgrađeno 20 novih škola i pet športskih dvorana.

Ministar Fuchs ponovio je odgovarajući na novinarska pitanja kako se ministarstvo ne namjerava i ne može miješati u blokadu referade Filozofskog fakulteta u Zagrebu. "Ne želim komentirati blokadu referade Filozofskog fakulteta. Mislim da će to dekan riješiti s obzirom na to da se onemogućuje upis studentima, i to je sukladno autonomiji i pravnoj osobnosti i zaista stvar fakulteta da to riješi", rekao je ministar.

Ministar Fuchs nije želio komentirati ni odluku Upravnog suda RH u vezi s rektorom splitskog sveučilišta prof. dr. Ivanom Pavićem. "Imam informaciju da Senat nije glasovao o mandatu rektora jer je protumačeno da se tužba na Upravnom sudu odnosi na listu kandidata, a ne na sam izbor. Sudsku presudu ne mogu komentirati", rekao je.

Kako je, naime, danas u Splitu nakon izvanredne sjednice Senata rekao prorektor za pravna pitanja splitskog Sveučilišta Dragan Bolanča, Pavićev protukandidat za rektora Željko Domazet, kao tužitelj, pokrenuo je upravni spor protiv odluke Senata od 20. travnja 2010. kojom se utvrđuje lista kandidata za rektora, ali ne i protiv odluke Senata od 6. svibnja 2010. godine kojom je Pavić treći put izabran za rektora.

(Hina) xztes yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙