FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Najmanje jedan mrtav u urušavanju zgrade

Autor: vrad
RIM, 3. listopada 2011. (Hina/AFP) - U urušavanju stare zgrade u pokrajini Puglia, na jugu Italije, najmanje je jedna osoba poginula, a barem dvije su žive zatrpane pod ruševinama u ponedjeljak predvečer, izvijestili su talijanski mediji.

Dvokatnica iznad krojačke radionice srušila se oko 12.25 sati u središtu Barlette, gradića na jadranskoj obali sjeverno od Barija, rekli su očevidci a prenijele su lokalne novine.

Pronađeno je truplo jedne djevojke, a najmanje šest osoba je ozlijeđeno. Jedna među njima uspjela se sama izvući iz ruševina, a ostalih petero je primljeno u bolnicu.

Vatrogasci su u ranim večernjim satima uspjeli uspostaviti vezu s dvjema osobama ispod ruševina. Četrnaestogodišnja djevojčica, kći vlasnika radionice, u kritičnom je stanju.

Spasilačke ekipe iz Leccea i Barija, dvaju velikih gradova na tom području, i vojska odmah su stigli na mjesto nesreće. Desetci volontera nastoje pomoći spasiocima.

"Nesreću nije uzrokovalo curenje plina", rekao je glasnogovornik Italgasa. No nesreća je uzrokovala curenje plina koje spasioci pokušavaju kontrolirati.

Nekoliko dana prije nesreće stanovnici četvrti su obavijestili gradsku upravu da čuju pucketanje. Zgrada se uskoro trebala obnoviti.

G. 1959. u rušenju zgrade u Barletti poginulo je 58 osoba.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙