FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: završena talačka kriza, petero mrtvih

Autor: vrad
BAGDAD, 3. listopada 2011. (Hina/AFP) - Iračke specijalne snage upale su u policijsku postaju na zapadu Ramadija, gdje je skupina naoružanih muškaraca bila zatočila 17 osoba, ubivši otmičare, a načelnik lokalne policije i još četiri osobe su poginuli, po službenim izvorima.

Osobe prerušene u policajce podmetnule su dvije eksplozije oko 10 sati po mjesnom vremenu (9 sati po srednjoeuropskom), a zatim su napale kompleks zgrada u kojemu su glavni stožer policije i uredi gradonačelnika Al Bagdadija, gradića koji se nalazi 150 kilometara sjeverozapadno od prijestolnice, u sunitskoj pokrajini Anbaru.

Petnaest osoba bilo je u rukama talaca više od dva sata, među njima načelnik lokalne policije i gradonačelnik, a zatim su specijalne snage izvele akciju radi njihova oslobađanja oko 12.30 sati po mjesnom vremenu.

"U akciji su poginula četvorica pripadnika redarstvenih snaga, među kojima i njihov načelnik te jedan civil", rekao je glasnogovornik ministra obrane, general Mohamed al-Askari.

"Petnaestero talaca, među njima i gradonačelnik, sada su slobodni i dobro se osjećaju", dodao je.

U gradu su razmještena vojna i policijska pojačanja.

Istodobno, policijski načelnik u gradu Dolabu, pokraj Al-Bagdadija, rekao je da su se dvojica bombaša samoubojica digla u zrak ispred glavnog stožera policije.

Treći bombaš je uhićen prije nego što je aktivirao bombu, rekao je. U napadu nitko nije stradao.

(Hina) xvrad ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙