FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OMV bi mogao prodati imovinu u istočnoj Europi i u Italiji

Autor: mkuz
PRAG, 3. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Austrijska naftna i plinska grupa OMV razmatra mogućnost prodaje rafinerija i benzinskih postaja u nekim istočnoeuropskim zemljama i u Italiji i upotrijebiti prihode za povećanje unosnijeg odjela za proizvodnju prirodnog plina, izvijestila je češka TV postaja CT 24.

Skupina istočnoeuropskih zemalja obuhvaća Češku, Mađarsku, Slovačku, Bugarsku i Bosnu i Hercegovinu a OMV želi prodajom imovine do 2014. ostvariti prihod od oko milijardu eura, objavila je češka postaja.

Informacija se temelji na OMV-ovoj novoj poslovnoj strategiji, u koju je postaja dobila uvid, citirajući konkretno najavu glavnog izvršnog direktora OMV-a Gerharda Roissa.

OMV-ov glasnogovornik nije izravno želio komentirati izvješće, ali je podsjetio na OMV-ov program prodaje imovine, najavljen prošlog mjeseca u Istanbulu.

"Kao dio OMV-ove korporativne strategije i zbog vrlo izazovnog tržišnog okruženja, OMV je odlučio razmotriti mogućnosti optimizacije portfelja u segmentu rafinerijske obrade i marketinga", rekao je.

"To je nužno kako bi rafinerije i markteing ostali važan dio OMV-ova budućeg poslovanja. Budući da nije donesena konačna odluka koja će imovina u segmentu rafinerija i marketinga biti prodana, nećemo komentirati glasine na tržištu", dodao je.

Samo je vrijednost mreže benzinskih postaja u Češkoj procijenjena na četiri milijarde čeških kruna (217,1 milijun dolara), izvijestila je TV-postaja.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙