FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Medicinskom fakultetu u Splitu počeo studij na engleskom jeziku

Autor: pgas
SPLIT, 3. listopada 2011. (Hina) - Na splitskom Medicinskom fakultetu danas je službeno počeo studij na engleskom jeziku, na koji su upisana 22 studenta, i to je drugi takav studij i u Hrvatskoj poslije zagrebačkoga medicinskog fakulteta.

Dekan splitskoga Medicinskog fakulteta prof. dr. Dragan Ljutić je izjavio kako je uvođenje studija na engleskom jeziku velik dan za Sveučilište u Splitu i Medicinski fakultet.

"Sposobni smo provesti taj studij od početka do kraja šestgodišnjeg trajanja jer imamo sposobne profesore engleskog jezika", kazao je dekan Ljutić. Po njegovu mišljenju teškoće bi se mogle javiti na višim godinama studija kad su na rasporedu klinički predmeti zbog komunikacije s bolesnicima. Ali i to ćemo riješiti, dodao je.

Voditelj studija na engleskom jeziku na medicinskom fakultetu prof. dr. Zoran Valić je istaknuo kako su programi na tom studiju isti kao i programi studija na hrvatskom jeziku. "Nastava na engleskom jeziku će u svemu slijediti nastavu na hrvatskom jeziku", kazao je. Po njegovim riječima programi na oba studija su "na zahtjev Europske komisije posve usklađeni s profesijama - a medicina je jedna od njih - u Europskoj uniji kako bi pri ulasku u EU studenti imali što manje teškoća s polaganjem državnog ispita i radom u svim zemljama EU-a."

Valić je objasnio kako je splitskom fakultetu odobrio upis 30 kandidata na studij na engleskom jezikom, ali da su od 40-ak prijavljenih upisana 22. Među njima su dva kandidata s hrvatskom diplomom završene gimnazije, a preostali su uglavnom iz Njemačke i zemalja EU-a. Dodao je kako se očekivalo da će se na taj studij prijaviti više kandidata iz Hrvatske.

"Godišnji troškovi studija na engleskom jeziku na splitskom Medicinskom fakultetu su 7000 eura i jednaki su kao na zagrebačkom Medicinskom fakultetu jer smo željeli izbjeći da se zbog cijene netko upiše na zagrebački ili splitski fakultet", kazao je Valić. Dodao je kako takav studij u Poljskoj stoji 11.000 eura, a u Slovačkoj 9000.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙