FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: otvoren 5. hrvatski endokrinološki kongres

Autor: dspo
PULA, 28. rujna 2011.(Hina) - U Puli je večeras svečano otvoren 5. hrvatski endokrinološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem koji je okupio više od 300 stručnjaka iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije te predavače iz Velike Britanije, SAD-a i Kanade.

Predsjednica Hrvatskog endokrinološkog društva i kongresa dr. Željka Crnčević-Orlić na otvorenju je istaknula kako endokrinologija zadire u mnoga javnozdravstvena pitanja te da su endokrinološka istraživanja "u velikom zamahu, napose u genetici, molekularnoj biologiji, sociologiji i neurobiologiji".

"Kongres ima smisla samo ako podigne svijest o endokrinološkim temeljnim spoznajama te omogući učinkovitiju prevenciju i liječenje, odnosno boljitak i pojedinca i društva", naglasila je Željka Crnčević-Orlić.

Pozdravivši sudionike, predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora Željko Metelko je ocijenio kako je kongres vrlo bitan jer, među ostalim, omogućuje uspostavu veza te izmjenu iskustava s vodećim endokrinolozima.

Interniste, nutricioniste, dijabetologe, kardiologe, kirurge i ostale sudionike kongresa pozdravio je i izaslanik predsjednika Republike Ive Josipovića Izet Aganović.

(Hina) xdspo yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙