FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 3. listopada 2011. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

ZAGREB - Pivovarna Laško idućih će godina podupirati projekte popularne zagrebačke rock skupine Hladno pivo, potvrdili su u marketingu slovenske pivovare. Slovenska pivovara od sada će se predstavljati kao sponzor skore turneje "Kud pivo tud i ja", koja prati posljednji studijski album Hladnog piva pod naslovom "Svijet glamura". "Sretni smo što je naš sponzor tako dobro pivo i što širimo administrativne granice druženja našeg omiljenog pića i rock'n'rolla", kazao je pjevač skupine Mile Kekin posebice naglasivši kako će suradnja s Pivovarnom Laško omogućiti "realizaciju najveće turneje nekog rock'n'roll' banda u našoj okolini do sada". Skupina je ranije imala sponzorsku suradnju sa Zagrebačkom pivovarom za ožujsko pivo. S novim će sponzorom album "Svijet glamura", po riječima Kekina, "lako doći u brojna mjesta, gdje bi to inače bilo teško izvedivo, te omogućiti da publika ne ostane žedna". Koncertnu dvoransku turneju Hladno pivo započinje 7. listopada u Areni Zagreb, tjedan kasnije su u splitskoj Spaladium Areni, a do kraja godine namjeravaju obići više mjesta u Hrvatskoj i široj regiji te Beč. Skupina je na sceni od kraja 80-ih godina prošlog stoljeća i izdala je do sada šest studijskih albuma. Ove godine je Hladno pivo među pet regionalnih izvođača nominiranih za nagradu MTV "Best Adria Act", a pobjednik će biti proglašen u studenome u Belfastu.

LOS ANGELES - Gene Simmons, frontmen grupe Kiss, i glumica Shannon Tweed u subotu su se vjenčali nakon 28 godina veze, objavio je časopis People. Simmons (62), pjevač, basist i glavni autor hitova američke grupe Kiss, i Shannon Tweed (54), bivša playboyjeva zečica godina i glumica u erotskim filmovima, vjenčali su se na Beverly Hillsu pred 400 uzvanika. Među njima su bili i Hugh Hefner i ostali Simmonsova članovi benda. Simmons i Tweed imaju dvoje djece, sina Nicka (22) i kćer Sophie (19).

KOPENHAGEN - Danska je prva zemlja u svijetu koja je uvela porez na masnoće - odnosno dodatnu cijenu na prehrambene proizvode koji sadrže veću količinu zasićenih masti, prenosi BBC. Maslac, mlijeko, sir, pizza, meso, ulje i prerađena hrana sada su podložni porezu ukoliko sadrže više od 2,3 posto zasićenih masti. Neki potrošači već su počeli stvarati goleme zalihe hrane, a proizvođači najnoviji porez nazivaju birokratskom "noćnom morom". Drugi pak zagovaraju kupovinu u inozemstvu. Danski dužnosnici se nadaju da će novi porez pomoći u smanjivanju unosa masne hrane. Neki znanstvenici pak smatraju da masnoća nije prava meta, već to trebaju biti sol, šećer i rafinirani ugljikohidrati.

KABUL - Živa glazba vratila se u Afganistan nakon puna tri desetljeća, kad je u subotu navečer priređen rock koncert u Kabulu, na kojem su se djevojke i mladići radovali i plesali dugo u noć, prenose agencije u nedjelju. Rock skupine iz Australije, Uzbekistana, Kazahstana i Afganistana šest su se sati izmjenjivali na pozornici svirajući heavy metal, punk rock, blues, indie i elektroniku. Glazbu su u Afganistanu zabranili talibani, pa iako se vratila i gradovi oživjeli uz zvukove glazbe, muzički dućani su često mete napada, a glazbenike se često maltretira zbog odjeće ili frizure. Običaji se i dalje poštuju pa je alkohol na koncertu bio zabranjen, a 'bandovi' su dva puta sišli s pozornice i ugasili mikrofone kako bi se čuo poziv ma molitvu iz obližnjih džamija. Festival je održan uz stroge mjere sigurnosti u dijelu slikovitih vrtova Baburmirnog parka u kojem se nalazi stoljetna grobnica Babura, prvog mogulskog cara.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙