FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sdje
ZAGREB, 22. rujna 2011. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

NEW YORK

George Soros je u dobi od 81 ogdine po prvi puta ušao na listu desetero najbogatijih Amerikanaca, izvijestio je časopis Forbes u srijedu. Godišnju Forbesovu listu najbogatijih očekivano ponovno predvodi Bill Gates s imovinom od 59 miljardi dolara, za pet milijardi većom nego prethodne godine. Utemeljitelj Micorsofta bio je od 1994. svake godine najbogatiji Amerikanac. Svakome tko se našao među 20 najbogatijih bogatstvo je poraslo tijekom protekle godine uz izuzetak Warrena Buffeta čije se bogatsvo smanjilo s 45 na 39 milijardi dolara. Soros je izbio na sedmo mjesto s imovinom od 22 milijarde dolara nakon što je zahvaljajući ulaganjima u zlato i dionice svoje bogatstvo povećao za 7,8 milijardi dolara.

ZAGREB

Rock and roll band R.E.M. objavio je na internetskoj stranici da se raspušta nakon trideset godina aktivnoga djelovanja. "Našim obožavateljima i prijateljima: Kao R.E.M.i kao dugogodišnji prijatelji i suradnici, odlučili smo da je bilo dosta", kaže se na službenoj stranici banda. "Razilazimo se s golemim osjećajem zahvalnosti, konačnosti i čuđenja u vezi sa svime što smo postigli. Svima koje je naša glazba dirnula najdublje zahvaljujemo što su nas slušali", kaže se u priopćenju. Bill Berry, Peter Buck, Mike Mills i Michael Stipe osnovali su R.E.M. 1980. Grupa je objavila 15 albuma. Najnoviji, Collapse into Now objavljen je početkom ove godine. Tijekom turneje 2005. nastupili su i u Zagrebu i napunili Dom sportova, tada najveću dvoranu u gradu.

ISTANBUL

Općina Malatya u središnjoj Turskoj opremila je svoju mrtvačnicu sustavom za uzbunjivanje u slučaju da se osoba, koja je proglašena mrtvom, vrati u život, prenijela je u srijedu agencija Anatolija. Ugrađeni detektori u hladnoj komori bilježe "svaki, čak najslabiji pokret i zvone na uzbunu", objasnio je Akif Kayadurmus, direktor groblja. Vrata hladnih odjeljaka u kojima se čuvaju tijela prije ukopa opremljena su uređajima za automatsko otvaranje koji se aktiviraju na najmanji dodir iz unutrašnjosti. "Poduzeli smo sve za slučaj da se probudi osoba koju su liječnici proglasili mrtvom", navodi Kayadurmus o mrtvačnici koja može primiti 36 tijela i bit će otvorena idući tjedan.

RIM

Talijanski bračni par iz Venecije obratio se za pomoć pravnoj službi koja bi njihova 41-godišnjeg sina trebala uvjeriti da napusti obiteljsko gnijezdo, objavili su talijanski mediji, a prenio BBC. Sin ima dobar posao no odbija odseliti iz roditeljske kuće gdje ima svu potrebnu logistiku, opranu i uglačanu odjeću i topli obrok. Roditelji, koji nisu imenovani, obratili su se udruzi Adico, koja je njihovu sinu pismom savjetovala da u roku od šest dana napusti kuću ili će protiv njega biti pokrenut zakonit postupak. Odbije li odseliti, odvjetnici će se obratiti sudu tražeći pravnu zaštitu za ostarjele roditelje. "Ne možemo tako više", rekao je otac i objasnio da mu je žena pod stresom te je morala je u bolnicu. Par se obratio za pomoć kad je doznao da je udruga pomogla u sličnim slučajevima. Adico navodi da se stotine talijanskih obitelji muče s problemom djece poodavno odrasle koja ipak ne žele napustiti roditeljski dom.

(Hina) xsd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙