FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčki ministar financija: nova tranša pomoći stiže na vrijeme

Autor: vmom
ATENA , 27. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Tim inspektora kreditora Grčke vraća se ovaj tjedan u Atenu i zemlja će dobiti tranšu pomoći u iznosu osam milijardi eura, potrebnu da se spriječi njezin bankrot idući mjesec, kazao je u utorak grčki ministar financija Evangelos Venizelos.

Venizelos je kazao da će premijer Georgij Papandreu poslati pismo u kojem će u glavnim crtama izvijestiti inspektore Europske unije, Europske središnje banke (ECB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o novim mjerama štednje.

Takozvana trojka zatražila je pismenu potvrdu Atene da će ubrzati nastojanja na putu fiskalne konsolidacije i ispuniti ciljeve dogovorene u sklopu 110 milijardi eura vrijednog paketa pomoći.

Ministri finacija eurozone potom će raspraviti i odobriti isplatu tranše pomoći, poručio je Venizelos.

"Isplata će biti izvršena, i to na vrijeme", kazao je.

Ministar je također kazao da Grčka mora izdržati mjere štednje kako bi izašla iz nepovoljnog ciklusa i započela uspješan gospodarski ciklus.

"Trebamo učiniti ogromne napore kako bismo ostvarili fiskalne ciljeve, drastično smanjili naš primarni deficit u 2011., poduzeli dodatne mjere za proračun u 2012., ostvarili primarne viškove u 2012. prvi put nakon niza godina, da bismo tek tada mogli započeti ulazak u uspješan ciklus", istaknuo je.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙