FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradsko vijeće Benkovca raspisalo natječaj za prodaju zemljišta

Autor: barn
BENKOVAC, 27. rujna 2011. (Hina) - Vijećnici grada Benkovca usvojili su prijedlog odluke o raspisivanju javnoga natječaja za prodaju poljoprivrednoga državnog zemljišta u katastarskim općinama Smilčić, Tinj te Biljane Gornje i Donje.

Vlasništvo pojedinih dijelova zemljišta osporava tamošnje stanovništvo srpske nacionalnosti, o čemu je nedavno na konferenciji za novinare upozorio predsjednik SNV-a i saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac koji je optužio gradonačelnika Benkovca Branka Kutiju da rasprodaje djedovinu građana srpske nacionalnosti.

Protiv te odluke na sinoćnjoj sjednci glasovala su dva vijećnika SDSS-a, vijećnik DPS-a, te nezavisni vijećnik Miljenko Marinović. Vijećnik SDSS-a Rajko Kukavica rekao je da građani nisu na vrijeme uknjižili vlasništvo na sporna zemljišta, ali da grad Benkovac ne bi smio ići u prodaju zemljišta čije je vlasništvo, prema njegovu mišljenju, sporno.

Benkovački gradonačelnik Branko Kutija (HDZ) još jednom je istaknuo kako nije riječ o rasprodaji ničije djedovine, te da ministarstvo poljoprivrede ne bi dalo potrebne suglasnosti da je riječ o privatnome zemljištu.

"Ja ničiju očevinu niti djedovinu nisam dao u zakup. Dajte to shvatite već jednom, molim vas", zamolio je vijećnike gradonačelnik i istaknuo: "Državno odvjetništvo zastupa interese Republike Hrvatske i temeljem zahtjeva Državnog odvjetništva RH, Sud je uknjižio Republiku Hrvatsku kao vlasnika, a ne Branko Kutija niti grad Benkovac."

"Ako je napravljena bilo kakva pogreška u proceduri ili ako vi osporavate vlasništvo, angažirajte odvjetnika, pokrenite sudski postupak i idemo u proceduru vidjeti da li smo pogriješili ili nismo", poručio je vijećnicima SDSS-a gradonačelnik Kutija.

Inače, riječ je o poljoprivrednom zemljištu na području grada Benkovca ukupne površine 121 hektar, najvećim dijelom voćnjacima te nekoliko pašnjaka i vinograda, koje je država još 2006. godine dala u zakup i to na 25 godina.

(Hina) xbarn ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙