FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osijeku blago povećan broj kaznenih djela

Autor: ivuc
OSIJEK, 26. rujna 2011.(Hina) - Na području grada Osijeka u prvom polugodištu ove godine ukupno je evidentirano 901 kazneno djelo, što je 0,9 posto više u odnosu prema istom razdoblju prošle godine.

Po podacima osječko-baranjske Policijske uprave, među evidentiranim kaznenim djelima najviše ih je, 67,3 posto, vezano uz opći kriminal, a kazneno su prijavljena 504 počinitelja, što je 20,2 posto više nego u prvom polugodištu prošle godine.

Od 901 kaznenog djela u prvom polugodištu ove godine počinitelj je u 101 slučaju uhvaćen na djelu, u 141 kaznenom djelu počinitelj je bio poznat u trenutku kad je ono počinjeno, a 659 kaznenih djela počinili su nepoznati počinitelji.

Naknadno su otkriveni počinitelji 347 kaznenih djela iz ove godine te 25 počinitelja kaznenih djela iz prijašnjih razdoblja, a počinitelji 312 kaznenih djela još nisu poznati. Razriješenost kaznenih djela, s nepoznatim počiniteljima na osječkome području u prvih šest mjeseci ove godine iznosi 52,7 posto.

U prvom polugodištu ove godine u odnosu prema istom razdoblju prošle godine vidljivo je blago smanjenje kaznenih djela vezanih uz opći kriminal, krađe i teške krađe, ali je povećan broj razbojstava. Od ukupno 17 razbojstava razriješeno je njih osam, materijalna šteta počinjena tim kaznenim djelima iznosi 1,15 milijuna kuna, a razbojnici su naječešće pljačkali prodavaonice, kladionice i mjenjačnice.

U prvom polugodištu ove godine na osječkome području dogodilo se 135 kaznenih djela zloporabe opojnih droga, što je 40,6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Policijska uprava napominje kako su 32 kazena djela bila s poznatim počiniteljem, a naknadno su otkriveni počinitelji i svih ostalih kaznenih djela pa je u prvom polugodištu "ostvarena 100-postotna otkrivačka djelatnost" u suzbijanju te vrste kriminala.

(Hina) xivuc yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙