FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jačanje suradnje graničnih policija Hrvatske i Mađarske

Autor: ivuc
OSIJEK, 20. rujna 2011.(Hina) - Osječko-baranjska Policijska uprava uz još nekoliko partnera s hrvatske i mađarske strane sudjeluje u međunarodnom projektu "CoPo", čiji je cilj učinkovitija granična policija dvaju država, izvijestila je danas ova PU.

Vrijednost projekta je oko 1,7 milijuna kuna, većim se djelom financira iz fondova Europske unije, a provodit će se od rujna ove do kraja prosinca iduće godine. Dodaje se kako su ciljevi projekta priprema za zajedničke riječne ophodnje pripadnika hrvatske i mađarske granične policije, stvaranje uvjeta za mjesto zajedničke kontakt službe u mađarskom gradu Mohaču i korištenje riječnog informacijskog sustava u graničnoj kontroli.

Očekivani rezultati su učinkovitija dnevna suradnja između mađarske i hrvatske granične policije, brži protok i razmjena informacija između obje strane i učinkovitija borba protiv prekograničnog kriminala.

U priopćenju se napominje kako su partneri na ovome projektu Ministarstvo unutarnjih poslova RH, Policijska uprava županije Baranja iz Mađarske, Policijska uprava osječko-baranjska i Nacionalna udruga za radijsku signalizaciju i infokomunikaciju iz Mađarske, dok je pridruženi partner Osječko-baranjska županija.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙