FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija "Hrvatska volontira" 21. rujna

Autor: ivuc
OSIJEK, 14. rujna 2011.(Hina) - U povodu obilježavanja Europske godine volontiranja na Međunarodni dan mira, 21. rujna, u nekoliko hrvatskih gradova održat će se akcija "Hrvatska volontira" kako bi se istaknula važnost volontiranja za razvoj demokratskog društva, izvijestili su danas u Osijeku predstavnici gradskoga Volonterskog centra i osječke gradske uprave.

Voditeljica toga centra Lejla Šehić-Relić kazala je na konferenciji za novinare kako će na 20-ak lokacija u Slavoniji i Baranji volonteri sudjelovati u uređenju javnih površina, unutarnjem i vanjskom uređenju javnih ustanova te drugim socijalnim i ekološkim aktivnostima.

Dodala je kako će se samo u Osijeku u te aktivnosti uključiti oko 500 dobrovoljaca te kako se akcijom želi pomoći volonterstvu da "s ruba prijeđe u srž zanimanja javnosti".

U sklopu akcije, u suradnji s gradom Osijekom i udrugom "Zeleni Hrvatske" (ZH), u Osijeku će, na lijevoj obali Drave, biti zasađeno "Drvo mira". To će označiti i začetak projekta slavonskoga botaničkog parka, u kojem se planira zasaditi 30-ak vrsta drveća i grmlja s toga područja, kazao je predsjednik ZH Zdravko Peko.

Osječki dogradonačelnik Ivan Vrdoljak rekao je kako je volontiranje "vrlo bitan dio demokratskog života Hrvatske i Europe" te pozvao građane da se uključe u akciju i tako pridonesu širenju svijesti o volontiranju.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙