FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović: ne uvlačite političare u tekuće kaznene postupke

Autor: hsup
RIJEKA, 12. rujna 2011. (Hina) - Predsjednik Ivo Josipović danas je novinare, na upite o navodnim HDZ-ovim crnim fondovima, zamolio da ni njega ni druge političare ne uvlače u tekuće kaznene postupke.

Novinarima, koji su mu postavljali pitanja u vezi s tim, rekao je da "nije komentirao ni slučaj gospodina Sanadera te da sve ono što je pred pravosuđem mora biti izvan dometa politike i političara. Ja ću se toga držati kako u dosadašnjim, tako i u svim budućim slučajevima", rekao je.

Na upit treba li USKOK pozvati na razgovor premijerku Jadranku Kosor, Josipović je rekao da "to zna USKOK", a na upit očekuje li da će pravosuđe biti rasterećeno političkih pritisaka, rekao je kako smatra da je i ovaj njegov nastup rasterećenje pravosuđa od političkih utjecaja, pritisaka, aluzija ili bilo čega drugoga.

"Lijepo vas molim da ni mene ni druge političare ne uvlačite u tekuće kaznene postupke", rekao je predsjednik Josipović novinarima.

Na pitanje o transparentnosti financiranja njegove kampanje, Josipović je rekao da je on o tome podnio izvješće i da je sve bilo posve transparentno.

Predsjednik Josipović danas je na Pomorskom fakultetu u Rijeci otkrio spomen-ploču admiralima koji su diplomirali na Carsko-kraljevskoj Vojno-pomorskoj akademiji od 1866. do 1914., na svečanosti na kojoj je obilježena 20. obljetnica imenovanja prvog zapovednika novoustrojene Hrvatske ratne mornarice.

Novinarima je izjavio da se riječko sveučilište dobro razvija te kako je siguran da će ne samo Riječani i hrvatski državljani nego i strani državljani dolaziti na studije u Rijeku.

Dodao je da se zagrebačko sveučilište uvrstilo među 500 najboljih te kako smatra da će, uz određen napor, i riječko sveučilište vrlo brzo biti u istom krugu sveučilišta.

(Hina) xhsup yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙