FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požega: otvoren 12. obrtnički i poduzetnički sajam

Autor: vreb
POŽEGA, 23. rujna 2011. (Hina) - Više od sto obrtnika i poduzetnika iz cijele Hrvatske i inozemstva sudjeluje na danas otvorenom trodnevnom 12. obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Požegi.

Otvorenju sajma prethodilo je i svečano otvorenje novouređenih prostorija Obrtničke komore Požeško-slavonske županije u čiju je kupnju i opremanje uloženo oko milijun i pol kuna.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajec istaknuo je kako je u Hrvatskoj trenutno registrirano 88 tisuća obrtnika sa 130 tisuća zaposlenih te kako ohrabruje činjenica da je u posljednja tri mjeseca zaustavljen pad broja obrtnika.

Ranogajec je naglasio i značaj sajmova za obrtnike. Sajmovi su 'prozor u svijet' i sve dok obrtnik ne pokaže što radi, ali i dok ne vidi što rade drugi on ne zna gdje mu je mjesto, rekao je napominjući da HOK podupire predstavljanje obrtnika na sajmovima.

I ravnatelj Uprave za obrt u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Ivan Zvonimir Galić ističe značaj i važnost obrtništva.

Ovakvi sajmovi, posebice danas pred ulazak Hrvatske u Europsku uniju, pomažu obrtnicima da vide gdje su njihovi proizvodi u odnosu na proizvodnju i obrtnike iz zemalja EU, rekao je.

Tijekom tri dana sajma, od 23. do 25. rujna, za posjetitelje je priređen bogat program, uz ostalo će biti održane modna i revija frizura, natjecanje u kuhanju lovačkog čobanca s kojega je sav prihod namijenjen udruzi roditelja djece s posebnim potrebama, itd.

(Hina) xvreb ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙