FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sukobi policije i tuniskih imigranti na Lampedusi

Autor: mtro
RIM, 21. rujna 2011. (Hina/AFP) - Desetine osoba ranjene su u srijedu u sukobima talijanske policije i nekoliko stotina tuniskih imigranata na malom talijanskom otoku Lampedusi, objavili su talijanski mediji.

Sukobi su izbili jer su Tunišani prosvjedovali protiv uvjeta prihvata. Policajci su palicama napadali imigrante koji su se bježeći pred njima bacali s visine od 3-4 metra, prema snimkama televizije Sky TG-24.

Zbog nazočnosti više od tisuću tuniskih doseljenika posljednjih su dana porasle napetosti. Doseljenici žele stići do prihvatnih centara na talijanskom kopnu, ali ih, prema sporazumu potpisanom između Tunisa i Rima, vraćaju u domovinu.

Skupina imigranata je u utorak poslijepodne izazvala vatru koja je progutala tri zgrade privremenih prihvatnih centara, što je izazvalo porast napetosti, posebno kada je u srijedu tijekom jutra oko 300 tuniskih imigranata krenulo ulicama Lampeduse uz povike "sloboda, sloboda".

Stanovnici tog otoka, iznervirani zbog imigranata, napali su dvije televizijske ekipe, RAI-a i Sky TG-24, javila je agencija Ansa.

Više od 48.000 ilegalnih doseljenika iz Tunisa i Libije stigli su od početka ove godine na jug Italije.

(Hina) xtm ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙