FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žrtva seksualnog zlostavljanja pješice do Vatikana

Autor: rtom
RIM, 9. rujna 2011. (Hina/AFP) - Nekad žrtva svećenika pedofila, a danas predsjednik talijanske udruge za pomoć žrtvama, Francesco Zanardi pisao je u petak Papi tražeći veću pomoć Crkve za žrtve seksualnog zlostavljanja te je najavio hodočašće pješice do Vatikana gdje se nada audijenciji kod Benedikta XVI.

"22. rujna počet ću nenasilnu akciju, hodočašće pješice od Savone (Ligurija, blizu Genove) do Rima u nadi da će me u audijenciju primiti Vaša Svetost", napisao je Zanardi, prenijela je agencija Ansa.

Zanardi je popisao 130 slučajeva zlostavljanja koje su počinili svećenici pedofili od 2000. do 2011. u Italiji, "potpuno suprotno sadašnjim naputcima Svete Stolice".

U pismu navodi da su svećenicima koji su počinili zlostavljanja bili povjereni i maloljetnici s teškoćama u razvoju te su žrtve bile kažnjavane na različite načine, a njihove pritužbe su bile zanemarivane.

Moralna i psihološka pomoć je bitna, napisao je Zanardi istaknuvši da ne "traži ništa što već ne postoji u službenim naputcima" Vatikana.

Sveta Stolica objavila je nultu stopu tolerancije na pedofiliju unutar Katoličke crkve, pozvala sve da saslušaju žrtve, ozbiljno razmotre njihove pritužbe te im pruže pomoć, a da krivci moraju biti kažnjeni i unutar Crkve i na sudu.

(Hina) xrt ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙