FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čačić: vidljivo je da sam govorio istinu

Autor: dmak
ZAGREB/KAPOŠVAR, 20. rujna 2011. (Hina) - Predsjednik HNS-a Radimir Čačić, nakon danas održanog prvog ročišta za prometnu nesreću u Mađarskoj, izjavio je da je uvjeren da su mnoge stvari koje su se iznosile u javnosti sada razjašnjene i kako je vidljivo da je tijekom cijelog postupka govorio istinu.

Na Županijskom sudu u Kapošvaru održano je prvo ročište u slučaju prometne nesreće u kojoj je 8. siječnja prošle godine na autocesti prema Budimpešti sudjelovao Radimir Čačić.

"Drago mi je da su ovom ročištu imali prilike prisustvovati i mediji i uvjeren sam da su mnoge stvari koje su se iznosile u javnosti sada razjašnjene i kako je vidljivo da sam tijekom cijelog postupka govorio istinu", kazao je Čačić.

Čačić je zahvalio mađarskom pravosuđu na korektnom vođenju postupka i ponovno izrazio veliko žaljenje zbog svega što se dogodilo. "Iznos obeštećenja obitelji stradalih bit će određen kroz redovni postupak, a ukoliko se to pokaže neadekvatnim sigurno ću se i osobno uključiti u taj proces", izjavio je Čačić nakon ročišta.

Optužnica tereti Čačića za izazivanje teške prometne nesreće koja se dogodila 8. siječnja prošle godine na autocesti prema Budimpešti. On je svojim Chryslerom naletio na Škodu koju je vozila Katalin Liptak. Od posljedica ozljeda zadobivenih u toj nesreći dva dana kasnije preminuo je njezin suprug Gyoergy Liptak (60), dok je njezina majka Imrene Antal (81) umrla 10-ak dana poslije u bolnici.

(Hina) pp/xdm yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙