FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Savez za promjene" očekuje pobjedu u III. izbornoj jedinici

Autor: vvar
VARAŽDIN, 23. kolovoza 2011. (Hina) - Na zajedničkoj konferenciji za novinare danas je u Varaždinu predstavljena izborna koalicija "Saveza za promjene" HNS-a, SDP-a i HSU-a za III. izbornu jedinicu na kojoj su stranački koordinatori izrazili uvjerenost u pobjedu u toj izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima.

HNS i SDP su stranke koje u III. izbornoj jedinici, ovisno o županijama, dobivaju preko 60 posto glasova i na nama je da tu političku volju i podršku građana pretvorimo u izborne glasove i budemo jedna od tri izborne jedinice s najboljim rezultatima na sljedećim izborima, ako ne i jedinica s najboljim rezultatima, istaknuo je predsjednik HN-a i koordinator te stranke za III. izbornu jedinicu Radimir Čačić.

Demagogija, laž i korupcija, ne mogu i ne smiju više u ovoj zemlji dobiti šansu. Sadašnja je HDZ-ova vlast napravila zločin prema Zagrebačkoj, Varaždinskoj, Međimurskoj, Krapinsko-zagorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji, kada je sjever Hrvatske opteretila stavivši ga u regiju sa Zagrebom i mi sa 2013. godinom gubimo svako pravo na europski novac, rekao je čačić na konferenciji za novinare u Varaždinu na kojoj je predstavljena izborna koalicija "Saveza za promjene" HNS-a, SDP-a i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) III. izborne jedinice.

Prva mjera ove koalicije bit će osigurati da ova regija ima pristup europskim fondovima bez ekonomskog hendikepa Zagreba, naglasio je Čačić.

Boli nas da se novac za primarnu infrastrukturu, koja je jedan od glavnih preduvjeta razvoja, u Hrvatskoj dijeli politički. To je ono što ova koalicija želi promijeniti, ne samo u III. izbornoj jedinici, nego u cijeloj Hrvatskoj. Želimo da se novac iz državnog proračuna dijeli transparentno, javno i otvoreno prema onim općinama, gradovima i županijama koje imaju projekte i kroz njih stvaraju dodanu vrijednost, istaknuo je koordinator SDP-a za III. izbornu jedinicu i župan Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić te dodao da ne sumnja u pobjedu koalicije.

Mislim da smo sklopili dobar sporazum i vjerujem u pobjedu "Saveza za promjene" koja neće zahtijevati koaliranje s još nekim strankama nakon izbora, istaknuo je koordinator HSU-a za III. izbornu jedinicu Josip Kovačić.

(Hina) xvvar yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙