FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hanna Maron s 83 godine glumačkog staža u Gunnessu

Autor: mhaj
JERUZALEM , 20. rujna 2011. (Hina/AFP) - Izraelska glumica Hanna Maron ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda zbog iznimno dugog i aktivnog glumačkog staža, koji iznosi pune 83 godine, izvijestili su lokalni mediji.

Maron (87) je rođena u Njemačkoj 1923., scenski debi imala je s četiri godine, a prvu ulogu dobila je s devet godina. Nakon manje uloge u filmu "M" (1931.) Fritza Langa i po dolasku nacista na vlast, napustila je Njemačku te 1933. emigrirala u Palestinu gdje je nastavila s kazališnom glumačkom karijerom.

Jedna od utemeljiteljica prestižnog Kazališta Cameri u Tel Avivu, 1945., Hanna Maron nezaobilazna je osoba na izraelskoj kazališnoj sceni. Godine 1970. je u palestinskom napadu na zrakoplov izraelskog El Ala u Muenchenu izgubila nogu, no nakon oporavka ponovno je nastavila s kazališnom karijerom. Gorljiva je zagovornica postizanja mira između Palestinaca i Izraelaca, zbog čega je 1993. s izraelskim izaslanstvom boravila u Washingtonu kada se potpisivao sporazum iz Osla između Izraela i PLO-a.

U travnju se pridružila skupini izraelskih intelektualaca, koji su uputili zahtjev za stvaranjem palestinske države. Dobitnica je brojnih nagrada.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙