FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren Reprocentar i farma u Kaštelancu

Autor: dduk
KAŠTELANEC/JALŽABET, KAŠTELANEC/JALŽABET, 20. rujna 2011. (Hina) - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorila je danas Reprocentar i farm u svinja u Kaštelancu te obišla poslovnu zonu Jalžabet u Varaždinskoj županiji.

Otvarajući farmu rekla je da su ovakvi projekti važni lokalno, ali i za cijelu Hrvatsku te kako govore o provedbi vladina programa gospodarskog oporavka koji, istaknula je, daje rezultate.

To po njezinim riječima ne govore samo brojke nego i realizacija raznih gospodarskih projekata.

Za njihovu uspješnu provedbu potrebna je suradnja Vlade i jedinica lokalne samouprave, rekla je Kosor.

Premijerka je istaknula da završetak pregovora i ulazak Hrvatske u Europsku uniju (EU) donosi novi način razmišljanja, ali i priliku upornima i ustrajnima.

U prvih šest mjeseci članstva Hrvatskoj će, po njezinim riječima, na raspolaganju biti 800 milijuna eura iz fondova EU, a u prve tri godine 3,5 milijardi eura.

Dodala je da je pregovaračko poglavlje o poljoprivredi bilo jedno od najtežih, ali da rezultatima mogu biti zadovoljni svi poljoprivrednici u Hrvatskoj.

Novo otvoreni objekti u Kaštelancu sastoje se od dva reprocentra kapaciteta 200 odojaka po turnusu i 1.600 svinja po turnusu. U njih je Veterinarska stanica Varaždin uz pomoć Vlade investirala 14 milijuna kuna.

Gospodarskoj zoni Jalžabet Vlada je darovala 85 hektara zemljišta i sufinancirala infrastrukturu sa pet milijuna kuna.

Jedna od najvećih investicija u zonu, koja je danas najavljena, je ona tvrtke Calzedonia od 25 milijuna eura, u distributivni centar te tvrtke za jugoistočnu Europu u kojem bi trebalo raditi 150 radnika.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙