FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odgođeno objavljivanje sastava libijske prijelazne vlade

Autor: bnov
BENGAZI, 18. rujna 2011. (Hina/AFP) - Objavljivanje sastava prijelazne vlade u Libiji odgođeno je do daljnjeg, izjavio je u nedjelju u Bengaziju drugi čovjek Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) Mahmud Džibril.

"Objavljivanje prijelazne vlade odgođeno je do daljnjeg radi dovršetka konzultacija", kazao je Džibril na konferenciji za tisak.

"Postoji dogovor o podjeli brojnih portfelja. O drugima se još raspravlja ali se nadamo završiti s tim što je prije moguće", kazao je taj čelnik govoreći o sastanku u Bengaziju NTC-a i članova izvršnog tijela tog organa.

Rasprave bi se trebale voditi i o izradi liste pomoćnika ministara, kazao je Džibril inzistirajući na činjenici da će žene i mlađi ljudi imati prednost za ta radna mjesta.

Takva će vlada, prvotno očekivana u nedjelju, biti zadužena za upravljanje tranzicijom očekujući nove izbore i izradu novog Ustava.

U toj će joj zadaći pomoći UN čije je Vijeće sigurnosti najavilo djelomično ukidanje zamrzavanja libijske imovine i slanje tromjesečne misije u Libiju.

(Hina) xbnš ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙