FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBIUDR ogorčen prosvjedom nevladinih udruga zbog Norca

Autor: dpos
ZAGREB, 17. rujna 2011. (Hina) - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) priopćila je danas da je ogorčena i iznenađena što su tri nevladine udruge jučer priopćenjem prosvjedovale zbog odluke o uvjetnom puštanju na slobodu bivšeg generala Mirka Norca pošto je odslužio više od dvije trećine 15-godišnje zatvorske kazne za ratni zločin.

Udruge Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava i Građanski odbor za ljudska prava ustvrdile su jučer da je u slučajevima ratnih zločina pogrešno primjenjivati dvotrećinsku klauzulu.

UBIUDR smatra da to nije ništa drugo nego pritisak na sud i sudske organe da se u pojedinim slučajevima ne drže zakona, već da zakon primijenjuju kako kome i kada odgovara, što je, drže, nedopustivo.

Udruga branitelja pritom je navela da tri nevladine udruge neprestano provociraju, krivotvore i marginaliziraju sve što je vezano uz hrvatske branitelje i nanose nepopravljivu štetu hrvatskoj demokraciji, često ne poštivajući ni aktualni zakon.

"Za generala Norca sud je rekao svoje, pa će tako i reći kad je u pitanju njegovo prijevremeno puštanje na slobodu, u što se najmanje mogu i smiju miješati nevladine udruge", zaključuju u udruzi branitelja UBIUDR.

(Hina) pp/xmvr ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙