FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Korčuli počeli Dani Petra Šegedina

Autor: hspa
KORČULA, 16. rujna 2011. (Hina) - Četvrti dani Petra Šegedina počeli su danas u organizaciji grada Korčule i u suradnji s Leksikografskim zavodom "Miroslava Krleže", Razredom za književnost HAZU-a, Ministarstvom kulture i Maticom hrvatskom.

Tema ovogodišnjega znanstvenog skupa je "Zagreb u djelu Petra Šegedina", a danas je u korčulanskoj srednjoj školi održana prigodna svečanost na kojoj je ova najveća školska ustanova na našim otocima dobila i književnikovo ime.

Tom prigodom okupljenima su se obratili predsjednik Društva hrvatskih književnika Božidar Petrač, akademik Dubravko Jelčić te ravnatelj škole Lovre Botica. Oni su, uz ostalo, istaknuli da svi koji pohađaju tu školu moraju znati da im je prva zadaća raditi za opće dobro i za domovinu Hrvatsku.

Dani Petra Šegedina, kao bijenalna priredba, prvi put su održani 2005. u Korčuli, Žrnovu i Orebiću, a izlaganja sa znanstvenog skupa redovito se objavljuju u Zborniku radova "Dani Petra Šegedina", suizdavači kojega su grad Korčula i Leksikografski zavod "Miroslava Krleže".

(Hina) xddub ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙